Aktualni seminarji

krpan-ddv-bombice-2020-header

10 EKSPLOZIVNIH DDV AKTUALNOSTI v kombinaciji s praktičnimi primeri

»Davčna praksa, tudi s pomočjo predvsem evropske sodne prakse Sodišča EU, prinaša vedno nova spoznanja, čeprav se davčni predpis ni spremenil. Ker predstavlja DDV težišče davčnega nadzora v Sloveniji, vam bomo 10 eksplozivnih DDV aktualnosti predstavili na razumljiv in praktičen način.«
več informacij
NOVAakademija-davcnih-nadzorov-header

BODITE VEDNO PRIPRAVLJENI!

Ne zamudite edinstvenega davčnega izobraževalnega dogodka, kjer vas bomo seznanili z vašimi pravicami/obveznostmi v postopkih davčnih nadzorov, z obstoječo davčno/sodno prakso pri odmeri dodatnih dajatev na treh najbolj izpostavljenih področjih (DDPO, dohodnina, DDV) ter »informirali« o potencialno dodatno nevarnih učinkih davčnih nadzorov (prekrškovni postopki ali kazenski pregon).
več informacij

Davčni timbilding

5

DDV TIMBILDING 2020 št.1 in št.2

Vabimo vas na prvi slovenski davčni timbilding, kjer bomo v sproščenem vzdušju razkrivali in skupaj reševali različno DDV problematiko v povezavi s transakcijami blaga znotraj Unije. Delo v majhni skupini do 10 udeležencev dopušča tudi individualna posvetovanja, možnost izmenjave medsebojne davčne prakse in delno improvizacijo pri vsebini timbildinga. Pika na i je seveda tudi razvedrilni – sproščujoči del srečanja.
več informacij

Davčne delavnice

uporaba-omv-pri-placniku-davka-2020-prva-ponovitev-header

UPORABA SLUŽBENEGA OMV PRI PLAČNIKU DAVKA - koliko se (iz)plača boniteta za OMV?

PROGRAM DAVČNE DELAVNICE št. 3
-osebno motorno vozilo (OMV), pogon (fosilna goriva, elektrika) in različne pridobitve (nakup, najem …)
-potni nalog / evidenca voženj in pooblastilo za uporabo
-vrednotenje, povečanje, zmanjšanje
-evidentiranje, privatne in službene vožnje, začetek službene vožnje, potrebnost, dokazovanje
-zaposleni, pogodbeniki, potniki, lastniki in prokuristi ter večosebna uporaba
-OMV kot dohodek po ZDoh-2 (iz zaposlitve, iz kapitala, drugi dohodki)
-poročanje – po novem od 01.07.2020 naprej
-pomembna pojasnila in sodna praksa
več informacij

Napovednik seminarjev na trgu

Interna izobraževanja

Kot vodilni ponudnik specializiranih davčnih izobraževanj v Sloveniji zraven tržno razpisanih seminarjev ponujamo tudi interna izobraževanja za podjetja ali druge interesne skupine.

V praksi se je izkazalo, da je potrebno v večjem poslovnem sistemu ali poslovni skupini zaradi kompleksnosti davčne tematike izobraziti zaposlene v vseh poslovnih funkcijah. Neizpodbitno dejstvo: največ davčnih napak ne nastane v računovodstvu, temveč jih povzroči komerciala, pravni sektor, management …

Ponujamo vam že izoblikovana specializirana davčna interna izobraževanja, prav tako lahko na vašo željo posebej pripravimo specializiran davčni seminar.

Dolžino internih specializiranih davčnih izobraževanj prilagodimo glede na podano vsebino in ciljno publiko – vsebine se podajo na praktičen način v 2 do 5 šolskih urah.

Izobraževanja izvajajo vrhunski slovenski davčni praktiki. In to na zanimiv, poljuden način. Stopnja zahtevnosti podajanja izbrane tematike se prilagodi davčnemu predznanju slušateljev. Sestavni del vsakega seminarja je tudi kvalitetno, praktično gradivo.

Priporočamo:

Dobro Da Vem

  • seznaniti vse zaposlene v poslovnem sistemu o pomenu in vplivu DDV v povezavi z njihovimi poslovnimi odločitvami;
  • opozoriti na odgovornost in sankcioniranje v povezavi z davčnimi prekrški;
  • izpostaviti in opozoriti na najpogostejše davčne napake v praksi;
  • izpostaviti namen davčnega planiranja in skupnega sprejemanja poslovnih odločitev vseh poslovnih funkcij, tudi v povezavi z davčnimi učinki posameznih poslovnih odločitev;
  • prikazati možnost davčnih optimizacij (ena izmed njih – korektno in pravočasno izpolnjevanje davčnih obveznosti …).
  • 3 do 4 šolske ure;
  • izobraževanje se izvede pri naročniku storitve.
  • knjiga Dobro Da Vem v tiskani obliki vsem udeležencem izobraževanja (knjiga obsega 250 strani in več kot 250 praktičnih primerov, primerna za zaposlene v vseh poslovnih funkcijah: komercialiste, direktorje, pravnike … tudi računovodje;
  • prezentacija predavatelja.